Kamera Samsung Galaxy S10 5G telefona na prvom mestu DxOMark liste
Objavljeno 18.04.2019
Samsung Galaxy S10 5G je nova zvezda kamera testova sajta DxOMark. Sa ukupnim DxOMark Mobile rezultatom od 112 poena, Samsung S10 5G je poravnat sa Huawei P30 Pro telefonom za prvo mesto kada su rezultati kamera u pitanju. 

Samsung zaostaje dva poena za Huaweijem u Photo testu (uglavnom zbog impresivnih zoom performansi P30 Pro telefona, sa njegovim 5x telefoto objektivom), ali zato S10 5G ovo nadoknađuje rezultatom od 100 poena u Video testu.

Ono što je posebno iznenađujuće, jeste da S10 5G svoj rekordni Video rezultat postiže sa istom kamerom koju ima i S10+, koji je ostvario 97 poena na DxOMark Video testu. Ovom povećanju performansi je najviše doprinelo to što je Samsung modifikovao podrazumevani mod za video snimanje na 4K rezoluciju, što poboljšava teksture i druge rezultate.

Galaxy S10 5G Photo rezultat je takođe zabeležio poboljšanja, ponajviše zbog toga što je Samsung izmestio primarni objektiv sa širokougaonog na telefoto. Ovo je pomoglo u smanjenju distorzije koju izaziva snimanje portreta na kratkoj žižnoj daljini. 

Sem navedenih poboljšanja, rezultati kamere 5G modela su slični onim na Galaxy S10+ modelu, s obzirom na to da su specifikacije glavne kamere za oba modela iste. Ipak, tu su još neka poboljšanja koja su manje vidljiva, koa što je blic i drugo. Takođe, S10 5G je ostvario najbolji test rezultat za selfi kameru.

Kompletan DxOMark test kamera Samsung Galaxy S10 5G telefona je dostupan ovde.

Izvor: https://www.benchmark.rs