Polovina Huawei premijum telefona bi mogla imati savitljive displeje do 2021. godine
Objavljeno 18.04.2019

Huawei polaže dosta nade u savitljive/fleksibilne telefone a u nedavnom intervjuu je Richard Yu, kompanijin CEO za Consumer Business Group, otkrio kratkoročne planove kineskog giganta za novi format uređaja.

Zbog toga što je segment savitljivih telefona izuzetno nov, Huawei se fokusira na nedavno objavljeni Mate X, koji će se u prodaji naći od juna. Kompanija priznaje da je ovaj telefon prilično skup, ali kako savitljivi uređaji budu postajali sve prihvaćeniji, očekuje se i pad njihovih cena. Huawei očekuje da će za samo dve godine fleksibilni telefoni koštati koliko i standardni modeli.

Ovaj postepeni pad cena će takođe rezultirati i time da će Huawei plasirati više uređaja na tržište, a do 2021. godine polovina kompanijinih premijum telefona bi mogla imati savitljive displeje. Jedan od ovih modela bi mogao i biti kompaktni uređaj, koji je manji i od Huawei Mate X i od Huawei P30 Pro.

Huawei, doduše, zna da neće svi biti zainteresovani za novi format na tržištu smartfona i da će mnogi i dalje preferirati tradicionalne telefone, koji neće biti ugroženi novim formatima još dugo vremena.

Izvor: https://www.benchmark.rs/vesti/polovina_huawei_premijum_telefona_bi_mogla_imati_savitljive_displeje_do_2021._godine-79648